17 مهر 1395 - 15:12

ضریب جینی افزایش یافت/ ۵ استان دارای بهترین توزیع درآمد

مرکز آمار ایران از افزایش یک صدم درصدی ضریب جینی کشور در سال گذشته نسبت به سال قبل تر از آن خبر داد.
کد خبر : ۱۲۰۰۴
ضریب جینی افزایش یافت/ ۵ استان دارای بهترین توزیع درآمد

به گزارش روز شنبه خبرنگار شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبِنا) مرکز آمار ایران وضعیت ضریب جینی (برابری در توزیع درآمد) کشور را در فاصله سال های 89 تا 94 ارائه کرد.


 


بر پایه این گزارش، ضریب جینی کشور از 41 صدم درصد در سال 89 به ۳۷ صدم درصد در سال های بعد از آن تا 92 رسید. پس از آن ضریب جینی افزایش یافته و به ۳۸ صدم درصد در سال 93 و در نهایت نیز با افزایش دوباره به 39 صدم درصد در سال گذشته رسید.


 


در بخش شهری کشور ضریب جینی از ۳۸ صدم درصد در سال ۸۹ به 36 صدم درصد، ۳۵ صدم درصد در سال های ۹۱ و ۹۲ و در نهایت با روند افزایشی به 36 صدم درصد در سال ۹۳ و ۳۷ صدم درصد در سال ۹۴ رسیده است.


 


همچنین در بخش روستایی کشور نیز ضریب جینی سال ۸۹ به میزان 38 صدم درصد بود که این ضریب در سال های بعد از آن به ۳۴،‌۳۳ و ۳۲ صدم درصد رسید. در نهایت ضریب جینی شهری کشور در سال ۹۳ با افزایش به 34 صدم درصد افزایش یافت و در سال گذشته نیز در همین میزان باقی ماند.


 


در بین استان های کشور نیز تهران با ۳۸ صدم درصد بالاترین میزان ضریب جینی را داشته و در عین حال، برخی استان ها مانند آذربایجان غربی،‌ ایلام،‌ لرستان، یزد و البرز بین ۲۵ تا ۲۶ صدم درصد در بهترین وضعیت قرار دارند.

ارسال‌ نظر